Direct contact? Bel: +31 (0)35 526 75 35

Home > Camera inspecties > Tankinspectie / Silo-inspectie

Tankinspectie / Silo-inspectie

Silo’s zijn de meest voorkomende vormen van opslag van vaste stoffen zoals poeders, granulaat en dergelijke. Regelmatige controle op de fysieke gesteldheid is noodzakelijk om de silo in goede staat te houden. Visuele inspectie van zowel de buiten- als binnenzijde is dan ook van groot belang.

Tank- / Silo-inspectiecamera's

Wij kunnen met onze speciale camera-apparatuur scheurvorming en corrosie opsporen, zonder dat de silo betreden hoeft te worden. Door het opsporen van deze gebreken kan er vervolgens gericht gerepareerd worden. Door regelmatig de silo’s te controleren worden gebreken op tijd gevonden zodat de schade beperkt blijft.

Deze inspectie methode vergt minder voorbereidingstijd, waardoor de onderbreking van de productie beperkt blijft. Door de inzet van camera apparatuur wordt op een snelle en efficiënte wijze inzicht verkregen over de staat van de installatie, waarna gericht onderhoud uitgevoerd kan worden.

Controleren opslagtanks

Hetzelfde geldt voor opslagtanks van vloeistoffen en gassen. Omdat veel vloeistoffen, zoals benzine of diesel, brandgevaarlijk zijn, is het van groot belang dat de tanks in zeer goede staat verkeren. Dit geldt natuurlijk ook voor de tanks die zijn bedoeld voor het opslaan van gassen. Door regelmatig de tanks aan de binnenzijde te controleren op zwakke punten en gebreken, wordt de veiligheid van het product en medewerkers gewaarborgd. Dit ook weer zonder dat de tank betreden hoeft te worden.

Wilt u direct een vrijblijvend advies over tankinspectie / Silo-inspectie? 

Direct contact opnemen

Onze opdrachtgevers