Direct contact? Bel: +31 35 - 5267 535

Home > Camera inspectie > Lagerinspectie

Lagerinspectie

Binnen de totale installatie is het lager maar een klein onderdeel. Maar wel een onderdeel van grote invloed. Als een lager defect is kan dat grote gevolgen hebben. De productielijn komt stil te staan, met productieverlies als gevolg. Maar ook gevolgschade aan tandwielen en assen is niet uit te sluiten. Reparatie neemt vaak lange tijd in beslag, met als resultaat dat de productie gedurende lange tijd stil staat. Tijdige en regelmatige inspectie van uw lagers is daarom van cruciaal belang voor uw productieproces. Uitsluitend voor bedrijven en verzekeraars.

Direct een medewerker spreken?

035 - 5267 535 

Endoscopie

Met behulp van endoscopen brengen wij de inwendige gesteldheid van het lager in beeld. Tijdens deze inspectie doen wij nauwkeurig onderzoek op afwijkingen zoals:

  • Radiale loopsporen
  • Pitting / Putcorrosie 
  • Uitwalsing / uitbrokkeling
  • Scheurvorming
  • Stilstand corrosie
  • En overige mechanische afwijkingen

Door afwijkingen in een vroeg stadium op te sporen kan verdere schade worden voorkomen en eventueel herstel worden ingepland. Hiermee kan duur productieverlies en financiële schade tot het minimum worden beperkt.

Na een trillingsmeting

Als er vanuit de trillingsmeting een afwijkend resultaat is vastgesteld kan een endoscopische inspectie een oplossing bieden. Met endoscopie kunnen wij zonder grote ingreep de oorzaak van het probleem lokaliseren en kan er een herstelplan worden opgesteld.

Endoscopen / borescopen

Voor de lagerinspectie gebruiken we endoscopen / borescopen. Deze minicamera’s zijn er in diverse soorten en maten vanaf 1.9 millimeter tot 15 millimeter in doorsnede met een werklengte tot wel 30 meter lang en hebben in de meeste gevallen een stuurbare kop (tipdeflectie). De krachtige LED-lichtbronnen zorgen voor voldoende licht in de donkerste ruimten.

Wilt u direct een vrijblijvend advies over lagerinspectie?

Direct contact opnemen

Onze opdrachtgevers