Direct contact? Bel: +31 35 - 5267 535

Home > Camera inspectie > Thermografie inspectie

Thermografie inspectie

Ontdek de kracht van een thermografie inspectie om verborgen gebreken en inefficiënties in verschillende installaties op te sporen. Met behulp van geavanceerde warmtebeeldcamera's kunnen we onvolkomenheden in elektrische installaties, koelinstallaties, procesinstallaties, verwarmingsinstallaties en isolatiesystemen nauwkeurig detecteren. Deze thermografie inspecties zijn van onschatbare waarde voor bedrijven en verzekeraars, omdat afwijkende temperaturen kunnen wijzen op ernstige defecten, slijtage, verstoppingen of andere potentiële risico's. Vertrouw op onze expertise in thermografie inspectie om uw activa te beschermen en operationele efficiëntie te verbeteren.

Direct een medewerker spreken?

035 - 5267 535 

Hoe werkt een thermografische keuring?

Een thermografische keuring maakt gebruik van de eigenschappen van infrarode straling. Alles met een temperatuur boven het absolute nulpunt zendt deze straling uit, waarbij een hogere temperatuur resulteert in een grotere hoeveelheid infraroodstraling. Koude punten vertonen vaak een blauwe kleur, terwijl warmere punten, bekend als hotspots, variëren van rood tot wit. Deze hotspots kunnen wijzen op (naderende) problemen, zoals blokkades, verbindingen, geleidingen of defecte bedrading. Met een thermografische keuring worden op deze manier gebreken, gevaren of zwakheden in installaties, panden en constructies zichtbaar gemaakt. Vertrouw op de expertise van onze thermografische keuring om potentiële risico's te identificeren en de integriteit van uw systemen te waarborgen.

Thermografisch onderzoek elektrische installatie

Thermografisch onderzoek van de elektrische installatie is cruciaal voor veiligheid en efficiëntie. Met behulp van thermografie en thermografie elektrische installatie kunnen potentiële problemen snel worden geïdentificeerd en aangepakt, waardoor ongeplande uitval en schade worden geminimaliseerd. Een thermografische keuring biedt gedetailleerd inzicht in de conditie van componenten en bekabeling, waardoor preventief onderhoud mogelijk is en de betrouwbaarheid van het systeem wordt verhoogd.

In industriële omgevingen is thermografisch onderzoek van de elektrische installatie een standaardpraktijk geworden om storingen te voorkomen en operationele efficiëntie te waarborgen. Met regelmatige thermografische keuringen kunnen problemen zoals oververhitting, losse verbindingen en ongelijkmatige belasting tijdig worden opgespoord en opgelost, waardoor de veiligheid van werknemers en de continuïteit van het productieproces worden gewaarborgd. Thermografisch onderzoek van de elektrische installatie is een investering in de lange termijn stabiliteit van uw bedrijf, waarbij geavanceerde warmtebeeldtechnologie wordt ingezet om potentiële risico's vroegtijdig te identificeren en proactieve maatregelen te nemen. Met een grondige thermografische keuring bent u verzekerd van een veilige werkomgeving voor uw personeel en een verbeterde operationele prestatie van uw installaties.

Thermografisch onderzoek

Thermografisch onderzoek kan in verschillende situaties worden ingezet:

 • Installaties:
  De isolatie van pijpleidingen, tank’s en silo’s is belangrijk voor het proces en de kwaliteit van het product. Een slecht werkende isolatie heeft een grote invloed op de werking van de installatie. Inspectie met warmtebeeldcamera’s geeft snel en duidelijk inzicht over de kwaliteit van de isolatie. Een niet naar behoren functionerende installatie is niet alleen nadelig voor de bedrijfsresultaten maar ook voor het milieu.
   
 • Gebouwen:
  Met thermografie kunnen we warmteverlies en/of koudebruggen van gevels of daken van gebouwen opsporen. Doordat de thermografie precies lokaliseert waar het probleem zich voordoet, kan gericht actie ondernomen worden. Deze techniek wordt onder andere veelvuldig toegepast bij spouwmuur- en isolatiecontrole.

Vastleggen en rapporteren

Met onze geavanceerde thermografische warmtebeeldcamera’s zijn we in staat om de temperaturen te meten en vast te leggen op beeldmateriaal. De warmtebeelden worden op kantoor met de benodigde computersoftware geanalyseerd en verwerkt in een duidelijk rapport.

Voordelen van thermografie

De thermografische inspectie kent een aantal voordelen:

 • U hoeft voor de inspectie het bedrijfsproces niet te onderbreken
 • Snel en efficiënt
 • Resultaten worden op foto vastgelegd, u heeft direct bewijs in handen
 • Preventie van problemen
 • Niet-destructief onderzoek; er hoeft niets opengebroken te worden
 • Potentieel positief effect op uw stookkosten

Wilt u direct een vrijblijvend advies over thermografie?

Direct contact opnemen

Onze opdrachtgevers