Direct contact? Bel: +31 35 - 5267 535

Home > Camera inspectie > Visuele lasinspectie

Visuele lasinspectie

De efficiënte werking van een procesinstallatie is rechtstreeks gekoppeld aan de kwaliteit van het laswerk in het leidingsysteem. Ongeacht hoe perfect een lasnaad er aan de buitenkant uitziet, is het van cruciaal belang dat de verbinding nauwkeurig is gelast en voldoet aan de geldende normen. Tijdens een visuele lasinspectie krijg jij inzicht in jouw procesinstallatie. Dit is van bijzonder belang voor bedrijven en verzekeraars die zich bewust zijn van de impact die slechte lassen kunnen hebben op RVS leidingen. Dergelijke lasfouten vergroten niet alleen het risico op lekkages, maar belemmeren ook de volledige reiniging van leidingen, waardoor vuil en (micro)organismen zich kunnen ophopen.

Een grondige visuele lasinspectie is essentieel om de integriteit van het laswerk te waarborgen. Onze ervaren lasinspecteurs voeren visuele lasinspecties uit met speciale camera-apparatuur, ook bekend als RVI (Remote Visual Inspection).

Visuele lasinspectie nodig? Neem contact op met een medewerker.

035 - 5267 535 

Las inspecteur

Bent u op zoek naar een ervaren las inspecteur? Met onze visuele lascontrole, uitgevoerd met speciale camera-apparatuur, ook bekend als RVI (Remote Visual Inspection), kunnen wij uw lassen zorgvuldig beoordelen volgens de geldende richtlijnen en specificaties. Onze deskundige las inspecteurs brengen de inwendige gesteldheid van het laswerk in uw installatie in beeld en beoordelen onder andere op onderstaande afwijkingen:

  • Is de las volledig doorgelast?
  • Is de mate van verkleuring binnen specificatie?
  • Is de lasnaad concaaf of convex?
  • Kortom, voldoet de lasnaad aan de gestelde specificaties?

Onze toegewijde las inspecteurs zorgen voor een grondige analyse om ervoor te zorgen dat uw laswerk voldoet aan de hoogste normen en kwaliteitseisen.

Rapportage van lasinspectie

De lasinspectie wordt vastgelegd op foto en/of video. Deze beelden worden vervolgens zorgvuldig verwerkt in een uitgebreide rapportage. Dit biedt u niet alleen belangrijke informatie, maar ook gedetailleerde documentatie van uw installatie. Deze documentatie is van onschatbare waarde en draagt bij aan het waarborgen van de veiligheid, hygiëne en functionaliteit van uw installatie. Het gebruik van visuele camerasystemen, binnen de industrie bekend als VT (Visual Testing), is een van de meest ideale inspectiemethoden om de kwaliteit van de lassen te kunnen beoordelen. Onze ervaren lasinspecteurs zorgen ervoor dat elke lasinspectie wordt vastgelegd in de rapportage met de hoogste nauwkeurigheid en expertise. Vertrouw op onze professionele aanpak voor een grondige evaluatie van uw laswerk.

Voor elke industrie een las inspectie

Elke tak van industrie ondervindt voordelen bij een goede visuele las inspectie. Met name de (dier-)voedingsindustrie en de farmaceutische industrie vanwege hygiëne en kwaliteitseisen, maar ook in de (petro-)chemische industrie speelt las inspectie een grote rol bij de kwaliteitscontrole van elke installatie.

Gekwalificeerde las inspecteurs

Onze gekwalificeerde en gecertificeerde las inspecteurs (VT2 en/of VT-w2) voeren las inspecties uit volgens de door de opdrachtgever opgegeven las specificaties of de in de branche geldende normen. Het uitvoeren van een volledige of steekproefsgewijze las validatie biedt zekerheid voor de toekomst. Alle las inspecties worden uitgevoerd conform NEN en ISO 9712.

Wilt u direct een vrijblijvend advies over lasinspectie?

Direct contact opnemen

Onze opdrachtgevers