Direct contact? Bel: +31 35 - 5267 535

Home > Camera inspectie > Leidinginspectie

Leidinginspectie

Om een beeld te krijgen van de inwendige gesteldheid van uw leidingsysteem is een inspectie niet mogelijk zonder de inzet van camera’s. Camera-inspectie is hiervoor de beste NDO/NDT methode. Door gebruik te maken van speciale leiding camerasystemen is op een efficiënte en veilige wijze de binnenzijde van de leiding te inspecteren op vervuiling, corrosie, scheurvorming,  obstakels en andere (mechanische-)afwijkingen. Uitsluitend voor bedrijven en verzekeraars.

Direct een medewerker spreken?

035 - 5267 535 

Levensduur leidingen verlengen

De camera-inspecties worden veelvuldig en succesvol ingezet tijdens een reguliere shut-down en ad-hoc bij het opsporen en lokaliseren van een direct voorkomend probleem, zoals: Flow afname, blokkades, corrosie en de oorzaak van product vervuiling. De levensduur van de leidingen kunnen dankzij een leidinginspectie worden verlengd. De leidinginspectie wordt altijd conform de geldende richtlijnen uitgevoerd.

Rapportage

De digitale beeldinformatie van de inwendige gesteldheid van de installaties worden geïnterpreteerd door onze inspecteurs en getoetst aan de geldende Europese en Nationale normen. De geconstateerde afwijkingen verwerken wij in een op maat gemaakte digitale rapportage. Op basis van deze rapportage kunnen de nodige vervolgacties worden ondernomen.

Soorten leidingen

Camera inspectie is mogelijk op (bijna) alle soorten leidingen. Zo inspecteren wij veelvuldig:

  • Poedertransportleidingen
  • Wet process leidingen
  • Drinkwaterleidingen
  • Mantelbuizen

Kortom, alle procesleidingen voor (bijna) elk medium

Voor de leidinginspecties maken wij gebruik van endoscopen en duwcamera’s of in het geval van grotere lengtes worden crawlercamera’s ingezet.

Camera inspecties op nieuwbouw installaties

Het inzetten van camerasystemen bij de commissioning op nieuwbouwinstallaties voorkomt problemen in de toekomst. Eventuele constructieve fouten, achtergelaten gereedschappen en materialen worden op die manier voor de ingebruikname opgespoord.

Wilt u direct een vrijblijvend advies over leidinginspectie?

035 - 5267 535 

Onze opdrachtgevers