Direct contact? Bel: +31 35 - 5267 535

Home > Camera inspectie > Wanddiktemeting

Wanddiktemeting

Corrosie, erosie en andere vormen van slijtage in leidingen, tanks, silo’s of andere installaties geven een verhoogd risico op lekkage of zelfs erger. Met een wanddiktemeting weet u direct wat de staat van het materiaal is. Problemen kunnen zo voorkomen worden. Uitsluitend voor bedrijven en verzekeraars.

Direct een medewerker spreken?

035 - 5267 535 

Ultrasone techniek

INSPECTRON voert wanddiktemetingen uit met een zogenaamde transducer. Een transducer maakt gebruik van ultrasone geluidsgolven die tegen de installatie of het kunstwerk worden aangehouden. Op basis van de snelheid waarmee de geluidsgolf terug kaatst, kan de dikte van het materiaal worden gemeten. Wanddiktemetingen met behulp van ultrasone technieken zijn geschikt voor het meten van materialen met een dikte tussen de 2,54 en 25,4 millimeter. We kunnen de meetapparatuur voor het meten zelfs toepassen op gecoate onderdelen.

0-meting wanddikte

De dikte van nieuw materiaal zoals pijpdelen is gebonden aan vaste normen. Door bepaalde tolerantie kan de dikte soms afwijken van de nominale maat. Om eventuele corrosie in de tijd te kunnen volgen, dient rekening gehouden te worden met deze afwijking. Daarom is het verstandig een wanddiktemeting uit te voeren bij nieuwbouw als 0-meting. Dit is van belang voor bijvoorbeeld Risk-Based-Inspection (RBI). Tijdens gebruik kan materiaalafname door slijtage, erosie of corrosie goed gevolgd worden.

Camera-inspectie

Wij passen deze techniek toe in combinatie met een camera-inspectie. Als er tijdens een camera-inspectie erosie in een leiding wordt waargenomen, kunnen wij op die plaats een wanddiktemeting uitvoeren. Op deze wijze is exact in kaart te brengen wat de ernst van de slijtage is.

Ons motto is dan ook: “Meten is weten”.

Wilt u direct een vrijblijvend advies over wanddiktemeting?

Direct contact opnemen

Onze opdrachtgevers