Direct contact? Bel: +31 35 - 5267 535

Home > Camera inspectie > Tankinspectie

Tankinspectie

Stel de integriteit van uw tanks vast en waarborg uw processen met tankinspecties van INSPECTRON. Verminderde integriteit verhoogt de kans op risico's voor mens en milieu.
De inspectieresultaten geven u inzicht in de inwendige conditie van uw tank en deze kunt gebruiken om te bepalen of er reparaties of vervangingen nodig zijn. Uitsluitend voor bedrijven en verzekeraars.

Met een regelmatige tankinspectie voorkomt u schade en zorgt dat u de tanks in goede staat blijven. Met speciale camera-apparatuur controleren we de fysieke gesteldheid en sporen we scheurvorming, corrosie en andere zwakke plekken en gebreken op. Door de tanks regelmatig te controleren worden gebreken op tijd gevonden zodat hier actie op ondernomen kan worden.

Direct een medewerker spreken?

035 - 5267 535 

Snelle en efficiënte tank inspectie

Wij kunnen met onze speciale camera-apparatuur vervuiling, corrosie en (mechanische-) afwijkingen opsporen, zonder dat de tank betreden hoeft te worden. Door het opsporen van deze gebreken kan er vervolgens gericht gereinigd of gerepareerd worden.

Omdat deze tank tijdens de inspectie niet betreden hoeft te worden, vergt deze inspectiemethode minder voorbereidingstijd waardoor de onderbreking van de productie en de impact op de installatie beperkt blijft.

Door de inzet van camera apparatuur wordt op een veilige, snelle en efficiënte wijze inzicht verkregen over de staat van de installatie.

Camerasysteem

Met onze hoogwaardige tank inspectiecamera kunnen we uw tanks inspecteren op de aanwezigheid van vervuiling, corrosie en/of andere (mechanische-)afwijkingen. Met een krachtige zoomfunctie en sterke LED verlichting kunnen wij via een kleine opening de inwendige gesteldheid van de tank in beeld brengen. Dit alles is live mee te kijken op een groot scherm en wordt uiteraard op foto en/of video vastgelegd. Een uitgebreide rapportage maakt de inspectie service compleet.

Onderdelen

Met behulp van onze geavanceerde tank inspectie systemen controleren wij tanks in alle vormen en afmetingen. Tijdens deze inspectie bekijken wij onder andere:

  • Het dak, de wand en de bodem van de tank
  • Roerwerken en aandrijvingen
  • Aansluitingen en meetapparatuur
  • Coatings (Emaille, kunststof, etc)

Tankinspecties op ieder moment

Visuele tankinspectie kan worden ingezet tijdens regulier en periodiek onderhoud om de inwendige conditie in beeld te brengen. Ophopingen van product / vervuiling op de tankwand en eventuele (mechanische-)afwijkingen kunnen zo worden opgespoord. Tevens wordt camera inspectie ook ingezet bij de oplevering van nieuwe installaties. Dit om de kwaliteit te beoordelen op basis van de gestelde eisen en specificaties. Deze inspecties kunnen op locatie worden uitgevoerd voordat de tank wordt geleverd of geïnstalleerd.

Wilt u direct een vrijblijvend advies over tankinspecties? 

035 - 5267 535 

Onze opdrachtgevers