Direct contact? Bel: +31 35 - 5267 535

Home > Branches > Voedingsmiddelen industrie

Voedingsmiddelen industrie

Voedingsmiddelen industrie

In de voedingsmiddelenindustrie wordt de laatste jaren steeds meer de nadruk gelegd op kwaliteit en gezondheid. Hygiëne is hierbij de belangrijkste factor binnen het hele bedrijf. Dit geldt vooral ook voor de binnenzijde van de productinstallatie. De reinheid van deze installatie is hierbij cruciaal.

Kritische plaatsen binnen procesinstallaties zijn:

  • Lasnaden
  • Flensverbindingen
  • Bochten
  • Kleppen
  • Aftakkingen
  • Etc.

Op deze plekken is het risico op ophoping van productresten en vervuiling het grootst. Dit kan op langere termijn een bron van bacteriën vormen en mogelijk tot verstoppingen leiden. Dit ondanks de voorgeschreven CIP/SIP procedure.

Industriële camera-inspectie

Door gebruik te maken van industriële camera-inspectie is de inwendige conditie van de procesinstallatie tot in het kleinste detail in beeld te brengen en kan op tijd ingegrepen worden met het bestrijden van besmettingsbronnen. Voor onze opdrachtgevers die onder de regelgeving van HACCP en EHEDG vallen, beschikken wij over inspectie apparatuur die uitsluitend hiervoor wordt ingezet. Deze systemen worden gescheiden opgeslagen en zowel voor als na het gebruik ontsmet en gereinigd.

Meer informatie over camera inspecties voor de voedingsmiddelen industrie?

Wilt u weten wat INSPECTRON voor uw bedrijf kan betekenen met het oog op hygiënische camera inspecties, neemt u dan contact met ons op. Onze adviseurs komen graag bij u langs om u vrijblijvend over de mogelijkheden voor uw bedrijf te informeren.

Contact opnemen

Onze opdrachtgevers