Direct contact? Bel: +31 35 - 5267 535

Home > Branches > Diervoederindustrie

Diervoederindustrie

Diervoederindustrie

Ook in de diervoederindustrie wordt net als in de voedingsmiddelen industrie de laatste jaren steeds meer nadruk gelegt op de hygiëne binnen de productieprocessen. Dit geldt niet alleen voor de productieruimtes binnen de fabriek zelf maar natuurlijk ook voor de stromen binnen het proces zelf. 

Een goede hygiëne in de processinstallaties is crusiaal voor het produceren van een goed product.

Kritische plaatsen binnen de procesinstallaties zijn:

  • Lasnaden
  • Flensverbindingen
  • Bochten
  • Kleppen
  • Silo's
  • Etc.

Op deze plekken is het risico op ophoping van productresten en vervuiling het grootst. Dit kan op langere termijn een probleem vorming voor de kwaliteit van het product, en leiden tot flowafname en uiteindelijk verstoppingen. Ook slijtage van de installatie is een groot voorkomend probleem. Leidingen en andere onderdelen kunnen door erosie in sterkte afnemen hetgeen gevaarlijke situaties tot gevolg heeft alsmede ook dure productie uitval.

Industriële camera inspectie

Door gebruik te maken van industriële camera inspectie kan dit worden voorkomen. INSPECTRON brengt de inwendige gesteldheid van de procesinstallatie tot in het kleinste detail in beeld en kan er op tijd ingegrepen worden om vervelende situaties te voorkomen.

Voor onze opdrachtgevers die onder de regelgeving van GMP+ (Good Manufacturing Practices) vallen, beschikken wij over inspectie apparatuur die uitsluitend in hygiënische omgevingen wordt ingezet. Deze systemen worden gescheiden opgeslagen en zowel voor als na het gebruik gereinigd en ontsmet.

Meer informatie over camera inspecties voor de diervoederindustrie?

Wilt u weten wat INSPECTRON voor uw bedrijf kan betekenen met het oog op hygiënische camera inspecties, neemt u dan contact met ons op. Onze adviseurs komen graag bij u langs om u vrijblijvend over de mogelijkheden voor uw bedrijf te informeren.

Contact opnemen

Onze opdrachtgevers