Direct contact? Bel: +31 (0)35 526 75 35

Home > Camera inspecties > Leidinglokalisatie

Leidinglokalisatie

Het zou eigenlijk niet mogen gebeuren, maar toch komt het regelmatig voor. Bij het renoveren van een oud gebouw of fabrieksterrein zijn de oude installatie- en/of werktekeningen niet meer te vinden. Of bij het overnemen van een groot bouwproject tijdens een faillissement of van een op non-actief gestelde aannemer of installateur, worden niet alle tekeningen overgedragen en is de vraag: “Waar gaan die leidingen toch heen?”

Daar hebben wij het antwoord op. Door een speciale camera met een in de camerakop ingebouwde sonde, kunnen wij de leiding lokaliseren. Zo wordt het verloop en de diepte van de leiding in kaart gebracht en, omdat wij werken met een camera, kunnen wij ook tegelijkertijd de conditie van de leiding in beeld brengen.

Camera inspectie

In tegenstelling tot de normale lokalisatietechnieken, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van camera’s maar alleen van een sonde die in de leiding gebracht wordt, ontstaat er zekerheid over het verloop en het eindpunt van de leiding. Als een leiding halverwege verstopt is, dan schetst dit met de normale technieken het beeld, dat dit het einde van de leiding is. Door het gebruik van de camera wordt de werkelijke situatie in beeld gebracht.

Wilt u direct een vrijblijvend advies over leidinglokalisatie?

Direct contact opnemen

Onze opdrachtgevers