Direct contact? Bel: +31 (0)35 526 75 35

Home > Camera inspecties > Lasinspectie

Visuele lasinspectie RVIS

De goede werking van een procesinstallatie valt of staat met de kwaliteit van het laswerk in het leidingsysteem. Al ziet de lasnaad er van de buitenkant nog zo goed uit, het is van groot belang dat de verbinding goed is doorgelast en voldoet aan de daarvoor geldende normen.

Door middel van speciale camera apparatuur kunnen wij aan de binnenzijde van de leiding de lasnaad controleren op gebreken. Voor deze visuele inspectie beschikken wij over diverse pan&tilt inspectiecamera's en video-endoscopen. Door gebruik te maken van deze camera inspectie systemen brengen wij de lasnaad volledig in beeld en leggen verborgen lasafwijkingen digitaal vast.

Rapportage van lasinspectie

Omdat wij de inspectie op foto en/of video vastleggen en deze wordt verwerkt in een uitgebreide rapportage heeft u belangrijke documentatie van uw systeem. Dit om de veiligheid, hygiëne en de functionaliteit van uw installatie te waarborgen. Het gebruik van visuele camerasystemen (Visual testing VT) is hiervoor de meest ideale inspectiemethode.

Gekwalificeerde lasinspectie

Onze gekwalificeerde en gecertificeerde inspecteurs (VT2 en/of VT-w2) voeren lasinspecties uit volgens de door de opdrachtgever opgegeven lasspecificaties of de in de branche geldende normen. Het uitvoeren van een volledige of steekproefgewijze lasvalidatie biedt zekerheid voor de toekomst. Alle lasinspecties worden uitgevoerd conform NEN en ISO 9712. 

Wilt u direct een vrijblijvend advies over lasinspectie?

Direct contact opnemen

Onze opdrachtgevers