Direct contact? Bel: +31 (0)35 526 75 35

Home > Camera inspecties > Lagerinspectie

Lagerinspectie

Binnen de totale installatie is het lager maar een klein onderdeel. Maar wel een onderdeel van grote invloed. Als een lager defect is kan dat grote gevolgen hebben. De productielijn komt stil te staan, met productieverlies als gevolg. Maar ook gevolgschade aan tandwielen en assen is niet uit te sluiten. Reparatie neemt vaak lange tijd in beslag, met als resultaat dat de productie gedurende lange tijd stil staat.

Endoscopie

Met behulp van endoscopen brengen wij de inwendige gesteldheid van het lager in beeld. Op deze wijze doen wij nauwkeurig onderzoek naar pitting, uitwalsing en scheurvorming in het lager. Door afwijkingen in een vroeg stadium op te sporen kan verdere schade tot het minimum worden beperkt en eventueel herstel worden ingepland. Hiermee kan duur productieverlies en financiële schade tot het minimum worden beperkt.

Ook als opvolging van een afwijkende trillingsmeting is endoscopie de ideale inspectie methode. Zo kunnen wij zonder grote ingreep de boosdoener lokaliseren en kan er een herstelplan worden opgesteld.

Wilt u direct een vrijblijvend advies over lagerinspectie?

Direct contact opnemen

Onze opdrachtgevers